donderdag 16 december 2010

Pure Fantasy gaat auteurs en illustratoren betalen

Pure Fantasy, hét kwartaalmagazine voor korte verhalen op het gebied van fantasy, SF en horror, gaat auteurs en illustratoren betalen voor hun werk. ‘De afgelopen zes jaar leefde het blad deels bij de gratie van auteurs en illustratoren die hun bijdragen in ruil voor naamsbekendheid aanleverden’, stelt uitgever Alex de Jong. ‘Maar dat gaat veranderen!’ Met het uitkeren van een symbolische vergoeding aan medewerkers, betreedt PF, als platform voor het fantastische in Nederland, geheel nieuwe paden. Volgens insiders is het zelfs voor het eerst dat een Nederlands fantasy-tijdschrift voor bijdragen betaalt.

Pure Fantasy is hét kwartaalmagazine voor fantasy, SF en horror. Ieder kwartaal ontvangen abonnees een A5 boekwerkje van minimaal 160 pagina’s dik met daarin circa tien korte afgeronde verhalen, interviews met auteurs uit het fantastische genre en columns over (het schrijven van) fantasy.

Donateurs
’Vanaf 2011 zullen we, mede dankzij onze donateurs en sponsoren, beginnen met het betalen van een kleine vergoeding aan auteurs en illustratoren’, vertelt de uitgever die jarenlang ziel en zaligheid en eigen geld in het project heeft gestoken. ‘Pure Fantasy is een podium voor bekend en onbekend talent; een kweekvijver van nieuwe namen die de komende jaren veelvuldig van zich zullen laten horen.’
‘Jarenlang was publicatie voor auteurs en illustratoren de mooiste beloning die ze konden krijgen. Nog steeds. Maar iets meer waardering voor gedane arbeid is natuurlijk ook leuk. Dat hoort bovendien bij een professioneel blad’, aldus Alex.
Pure Fantasy gaat in 2011 haar zevende levensjaar in en heeft zich door de jaren heen bewezen als een constante factor voor schrijvers en lezers van het fantastische verhaal. Liefhebbers vinden elkaar op een sprankelende community (www.purefantasy.nl/forum), op evenementen en in het blad.
Menigeen doneerde spontaan een extraatje bovenop de abonnementskosten van 29,95 euro per jaar, om PF de mogelijkheid te geven auteurs en illustratoren te betalen. ‘Het geeft aan hoe betrokken men bij ons magazine is’, aldus een tevreden uitgever. ‘Bovendien hebben vele van onze auteurs al aangegeven de vergoeding helemaal niet te willen omdat ze vinden dat ik het moet gebruiken om Pure Fantasy nog sterker te maken.’
Meer weten? http://www.purefantasy.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten