maandag 1 november 2010

Word War: write or die!

Ineens is er een oorlog gaande. Ik heb net een bestand gedownload waarmee ik 'Write or die" heb geïnstalleerd. Een programma waarmee je een x aantal woorden in een x aantal minuten dient te schrijven. Een race tegen de klok, of een race tegen een andere schrijver, als je denkt dat die minder snel is dan de klok.

Ik weet niet wat ik er van moet denken, maar vond de 7,39 euro (tien dollar) die ik er voor neer moest tellen niet echt een heel groot probleem. Tenslotte gooi ik wel vaker geld over de balk aan zaken die er niet toe doen. En wie weet: misschien zijn deze bijna zeven euro vijftig wel beter besteed dan andere. Tenslotte wil ik graag schrijven en heb ik altijd aangegeven dat ik, als ik niet schrijf, ik dood ben.

Grote vraag bij deze wedstrijd met mezelf (500 woorden in tien minuten, want ik wilde wel een goal stellen die ik dacht te kunnen halen) is natuurlijk wel wat er gebeurt als ik de target niet haal. Gaat dan mijn pc naar de knoppen? Ontploft dan mijn beeldscherm en zit ik, bloederig met het glas in mijn gezicht, te staren (gelukkig draag ik een bril, dus zijn mijn ogen beschermd) naar een zwart gat? Is dat niet wat de schrijver in mij meer dan wat dan ook vreest?

Of gaat straks daadwerkelijk iemand, zoals mijn pc me waarschuwde, mogelijk met mijn gegevens aan de haal omdat mijn pc nu, door het downloaden van deze programmatuur, open zou staan voor hackers? Zit er, terwijl ik een race tegen de klok en met mezelf houd, iemand al te grasduinen in mijn pc? Misschien is het in dat geval maar goed dat ik het op tien minuten heb gezet, zodat diegene nu net zo zit te stressen als ik. Echter: zij hebben software waarmee ze nu mijn pc schimmen en alles van waarde (wachtwoorden en dergelijke) uit mijn pc lichten. Dacht ik dat ik met een investering van 7,39 euro (die tien dollar) me niet echt een buil kon vallen, maar blijk ik straks gewoon zwaar de klos te zijn en een veelvoud van dat bedrag te zijn verloren...

Bah. Daar gaan mijn visoenen van collega-schrijvers uitdagen en in korte tijd elkaar de loef af te steken. Weg zijn alle awards die ik dacht te winnen en die ik op mijn site wilde zetten als nieuwe verworvenheden. Bah. Straks heb ik niet eens meer een pc om nog mee te kunnen schrijven, zodat ik nog veel verder van huis ben dan ik dacht. Misschien is dit wel het laatste stukje dat ik op mijn pc schrijf en jank ik morgen de ogen uit mijn kop.

Nu heb ik iets meer dan 450 woorden en nog ruim twee minuten over. Ik ga deze uitdaging winnen en ben dus niet dood, want ik haal de eindstreep nog voordat het eindsignaal me affluit, maar de vraag is: sta ik met lege handen of...

5 opmerkingen:

 1. Nou goed, ik hield er dus een stukje van exact 500 woorden aan over en dat in één enkele flow. Ik ben tevreden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je dan wel je wordcount gehaald? :) Ik ben al blij met 2000 woorden voor mijn historische roman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh en ps, voordat je denkt... waar komt deze dame vandaan, ik heb in het voorjaar van 2007 meegedaan aan de unleash award (plekkie 19), dat was een erg leerzame ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms haal ik vijfduizend woorden op een dag. Maarre: ook dit jaar doe je toch weer mee aan de UA?! Je kunt nota bene duizend euro winnen. Dat hadden we in 2007 nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet het nog niet of ik meedoe aan UA (het kriebelt wel!), maar ik zal me weer eens registreren op het forum!

  BeantwoordenVerwijderen