donderdag 16 december 2010

Fantastische schrijfwedstrijd met grote jury en hoofdprijs

Eens per jaar kunnen fantastische schrijvers hun ganzenveer opnemen en strijden om de hoogste eer: het winnen van de Unleash Award; dé schrijfwedstrijd voor fantasy, SF en horror/suspense, georganiseerd door Pure Fantasy en Suspensestory. De komende jaren kunnen deelnemende auteurs - naast een sculptuur en de eer - ieder jaar ook nog eens een fikse geldprijs winnen: duizend euro. Met dank aan fantasy-auteur Adrian Stone.
Stone, auteur van de succesvolle reeks Profeet van de duivel, Zoon van de duivel en Ziel van de duivel (uitgegeven bij Luitingh Fantasy) wil hiermee aanstormend talent een hart onder de riem steken. ‘Deze verhalenwedstrijd ondersteunt, net als het magazine Pure Fantasy, schrijftalent in het fantastische genre en geeft nieuwe auteurs een opstapje naar een breder publiek’, aldus de auteur, die zich ook heeft opgeworpen om jaarlijks het Books of Fantasy Boekenbal te sponsoren. Hier vindt de uitreiking van de Unleash Award plaats en kunnen amateurschrijvers kennismaken met hun professionele collega’s, uitgevers, pers en liefhebbers van het genre. Het eerstvolgende BoF Boekenbal staat gepland op zaterdag 2 april in Den Bosch.

De Unleash Award (kortweg UA) is een schrijfwedstrijd voor de genres fantasy/SF en horror/suspense, met ieder jaar een deadline aan het einde van het jaar (31 december; 00.00 uur). Schrijvers mogen maximaal twee verhalen van ieder niet meer dan zesduizend woorden inzenden. ‘Zij maakten de afgelopen jaren al kans op leuke geldprijzen en dongen mee naar de eer om de grote winnaar van de UA te worden’, aldus organisator Ron Puyn die onder de auteursnaam Jack Lance furore maakt. Inmiddels is hij onder contract bij uitgeverij Luitingh, en verschijnen zijn boeken ook in andere Europese landen.

‘Met deze superhoofdprijs, die we na afloop van de vorige editie voor het eerst mochten uitdelen, heeft onze wedstrijd nog meer aan populariteit gewonnen’, aldus Pure Fantasy-uitgever Alex de Jong, die deelnemende auteurs als vanouds ook de kans biedt om in Pure Fantasy te verschijnen. ‘De editie van 2010 telde maar liefst 98 deelnemende verhalen. Dit jaar gokken we, zeker omdat we ook een geweldige jury hebben, op nog meer deelnemers.’ In de jury onder andere: Peter Schaap, Tais Teng, W.J. Maryson, Adrian Stone, Alex de Jong en Jack Lance. Voor meer info zie www.unleashaward.nl

De Unleash Award is ontstaan uit een samenvoeging van eerdere schrijfwedstrijden georganiseerd door suspensestory.com (de uitgeverij van auteur Jack Lance) en Pure Fantasy, hét kwartaalblad voor korte afgeronde fantastische verhalen; een initiatief van auteur Alex de Jong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten