donderdag 16 december 2010

Wie schrijft het beste fantasyboek van 2011?

Natuurlijk bestaat er al zoiets als de NaNoWriMo (National Novel Writing Month). En ook kennen we allemaal de talentenjachten a la ‘So you think you can dance’, ‘Voice of Holland’, ‘Popstars’ en ‘Holland’s got talent’. Maar nu is er iets nieuws: De Castlefest Book Award (kortweg CBA). Dé talentenjacht die op zoek gaat naar de nieuwe fantasyauteur van de lage landen.

Je opdracht: schrijf een op zichzelf staand fantasyboek (roman, geen verhalenbundel) dat tussen de 60.000 en 90.000 woorden telt en ga de strijd aan met collega-schrijvers. Het publiek, en uiteindelijk een vakjury, bepaalt welke schrijver een uitgeefcontract en de publicatie van zijn/haar boek wint. Want er is zat fantastisch talent in Nederland en België. Tijd om je te laten zien!
Eigen boek winnen
Bij deze eerste en enige manuscriptenwedstrijd voor fantasy, georganiseerd door Castlefest en Books of Fantasy, kunnen auteurs van een fantasyroman professionele schrijfbegeleiding en de publicatie van hun eigen boek winnen.

Het boek zal worden uitgegeven door Books of Fantasy (BoF), Nederlands grootste uitgever van oorspronkelijke Nederlandstalige fantasy, sf en horror. Het boek zal gepresenteerd worden op Castlefest, hét evenement voor pagan en fantasy in de Kasteeltuinen van Kasteel de Keukenhof te Lisse (in 2010 maar liefst 21.000 bezoekers!). Kortom: een droomstart voor iedere auteur! De wedstrijd staat open voor alle auteurs die een (aanzet tot een) fantasy-manuscript aanleveren van tussen de 60.000 en 90.000 woorden.

Deelnemers dienen uiterlijk op 1/1/2011, één seconde in het nieuwe jaar minimaal eenderde van hun toekomstige boek in te sturen om deel te kunnen. Aansluitend zullen van alle deelnemers synopsis (of flaptekst), bio plus foto en een eerste hoofdstuk op deze website worden geplaatst, waarna het publiek haar stem mag uitbrengen op de beste auteur(s).

Al naar gelang het aantal deelnemers zal deze ‘auditie’ in de maand januari gedurende een aantal wekelijkse rondes plaatsvinden. Op 1 februari zal dan bekend worden gemaakt welke auteurs door publiek en vakjury zijn verkozen om door te gaan. In de hierop volgende ronde zullen de auteurs iedere week meer van hun schrijfkunsten laten zien. Ook krijgen ze begeleiding van enkele schrijfcoaches om de pennenvruchten nog mooier te maken. Afhankelijk van de kwaliteit en het aantal inzendingen, streeft de organisatie naar minimaal twaalf auteurs die in deze ronde wekelijks hun manuscript laten groeien. Uiteindelijk zal hieruit de winnaar rollen, die de transformatie van zijn/haar manuscript tot boek zal meemaken. Meer weten? http://www.castlefestbookaward.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten