donderdag 17 december 2009

Kwade Geesten op Fok.nl

Op Fok.nl verscheen vandaag een recensie over Kwade Geesten. En weer maakten ze een gelukkig man van ondergetekende!

Brad Winning weet met dit boek een waar horrorpareltje neer te zetten. Stuk voor stuk zijn de verhalen vlot geschreven en duidelijk te volgen. Vier sterren voor deze fantasyschrijver!


Brad Winning is het pseudoniem van schrijver Alex de Jong. Hij won in 2003 de Elf Fantasy Award voor het beste fantasyboek van het jaar en in 2006 de Unleash Award voor het beste korte verhaal van het jaar. Eerder kwamen de bestsellers De Raad van Zeven en De Santoriaanse Vertellingen van hem uit. Tevens is hij uitgever van het verhalenmagazine Pure Fantasy. Eigenlijk wilde Brad thrillerschrijver worden en al in zijn tienerjaren begon hij met het schrijven van korte verhalen. Hij is vooral bekend door zijn fantasyverhalen, maar nu is dan het eerste boek met horrorverhalen van hem uitgekomen.

De verhalen
De inhoudsopgave van Kwade Geesten belooft veel goeds. Titels als Wantrouwen, Hekserij, Verdorven Gedachten en Afgekloven Hand doen het ergste vermoeden. De meeste verhalen zijn te gruwelijk voor woorden.

Zo is er in het verhaal Wantrouwen een man die vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat. In haar sokkenlade vindt hij een foto van een man met op de achterkant het adres en een hartje. Hij wordt woedend en besluit de man op te gaan zoeken. Wanneer duidelijk wordt wat hij heeft gedaan met de man, is het echt even griezelen. Je moet er niet aan denken. Helemaal als blijkt waarom zijn vrouw de foto in haar lade heeft liggen....

In Hekserij gaat een man op zoek naar een origineel cadeau voor zijn vrouw. Hij loopt door de winkelstraat en ziet aan het einde ineens een winkel die hij nog nooit heeft gezien. Hij besluit om naar binnen te gaan en raakt in gesprek met de vrouw achter de toonbank. Zij lijkt meer van hem te weten dan hem lief is....

Horror van de bovenste plank
De echte horrorliefhebber zal dit boek zeker kunnen waarderen. De verhalen zijn stuk voor stuk zeer spannend en te gruwelijk voor woorden. Als je niet van horror houdt, is het boek niet echt aan te raden. Dan zijn het gewoon gewoon verhaaltjes die erg ver gezocht zijn. Wel kunnen we concluderen dat je toch een bizar denkvermogen moet hebben om deze verhalen te kunnen verzinnen. Brad Winning weet met dit boek een waar horrorpareltje neer te zetten. Stuk voor stuk zijn de verhalen vlot geschreven en duidelijk te volgen. Vier sterren voor deze fantasyschrijver!

Uitgever: Books of Fantasy ISBN: 978 94 608 6006 5 Pagina's: 170
Waardering: vier van de vijf sterren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten