woensdag 12 augustus 2009

Fantastische schrijfwedstrijd biedt ‘supergrote’ hoofdprijs

Adrian Stone Prijs van duizend euro voor winnaar Unleash Award
Eens per jaar kunnen fantastische schrijvers hun ganzenveer opnemen en strijden om de hoogste eer: het winnen van de Unleash Award; dé schrijfwedstrijd georganiseerd door Pure Fantasy en Suspensestory. De komende jaren kunnen deelnemende auteurs - naast een sculptuur en de eer - ieder jaar ook nog eens een fikse geldprijs winnen: duizend euro. Met dank aan fantasy-auteur Adrian Stone.Stone, auteur van de succesvolle reeks Profeet van de duivel, Zoon van de duivel en Ziel van de duivel (uitgegeven bij Luitingh Fantasy) wil hiermee aanstormend talent een hart onder de riem steken. ‘Deze verhalenwedstrijd ondersteunt, net als het magazine Pure Fantasy, schrijftalent in het fantastische genre en geeft nieuwe auteurs een opstapje naar een breder publiek’, aldus de auteur, die in het dagelijkse leven als Ad van Tiggelen door het leven gaat.

De Unleash Award is ontstaan uit een samenvoeging van eerdere schrijfwedstrijden georganiseerd door suspensestory.com (de uitgeverij van auteur Jack Lance) en Pure Fantasy, hét kwartaalblad voor korte afgeronde fantastische verhalen; een initiatief van auteur Alex de Jong.
De Unleash Award (kortweg UA) is een schrijfwedstrijd voor de genres fantasy/SF en horror/suspense, met ieder jaar een deadline aan het einde van het jaar (31 december; 00.00 uur). Schrijvers mogen maximaal twee verhalen van ieder niet meer dan zesduizend woorden inzenden. ‘Zij maakten de afgelopen jaren al kans op leuke geldprijzen en dongen mee naar de eer om de grote winnaar van de UA te worden’, aldus organisator Ron Puyn die onder de auteursnaam Jack Lance furore maakt. Inmiddels is hij onder contract bij uitgeverij Luitingh, en verschijnen zijn boeken daar vanaf 2010. Ook verschijnt Jacks werk vanaf 2010 in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en ziet een Tsjechische vertaling het levenslicht.
‘Met deze superhoofdprijs zal onze wedstrijd nog meer aan populariteit winnen’, denkt Pure Fantasy-uitgever (en eerste Nederlandse Elf Fantasy Award-winnaar) Alex de Jong, die deelnemende auteurs als vanouds ook de kans biedt om in Pure Fantasy te verschijnen. Daarnaast biedt De Jong aanstormend Nederlandstalig schrijftalent met zijn uitgeverij Books of Fantasy een opstapje in de wereld van de fantasy. ‘Een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door buitenlandse auteurs. Maar wedstrijden als de UA bewijzen dat er ook volop Nederlandstalig schrijftalent bestaat’, aldus De Jong, die tot zijn grote genoegen constateert dat talent, opborrelend vanuit de schrijfwedstrijden, inmiddels ook de weg naar Nederlandse uitgeverijen heeft gevonden.Zie voor info over de wedstrijd: http://www.unleashaward.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten